Timo Karhusen valtuustoaloite vaatii pakolaisten vastaanottamisen keskeyttämistä. Perusteluina käytettiin esimerkiksi sitä, että ympäröivät kunnat eivät ota pakolaisia samassa määrin kuin Hyvinkää – ja sitä, että suurkaupunkien lähiöissä (esimerkiksi Tukholmassa) on mellakoitu.

Vastuun ja ihmisarvon vähättelyä on perustella aloitetta muiden kuntien ratkaisuilla, tai mahdollisilla säästöillä. Hyvinkään mittakaavassa on myös erittäin kaukaa haettua pelotella ihmisiä mellakoilla ja levottomuuksilla. Pakolaiset ovat niin heikossa asemassa, että minusta on vastuutonta käyttää heitä lyömäaseena omassa muukalaisvihamielisessä tulituksessaan. 

Uusia keinoja tarvitaan, jotta pakolaiset sekä muut maahanmuuttajat saadaan paremmin integroitua mukaan yhteiskuntaan. Se ettemme keksi toimivia keinoja, ei ole niiden kahdenkymmenen pakolaisen vika.

Hyvinkään siivu vastuussa kaikista maailman pakolaisista on niin pieni, että kyllä me sen kestämme.

 

Niko Kostia
Puheenjohtaja
Hyvinkään Vihreät

 Julkaistu aamupostissa 19.6.2013
Pakolaiset Hyvinkääläisen itsekkyyden uhreina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.