Tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan (AP 22.9.), että tasa-arvolakia ei sovelleta peruskoulussa. Niin ikään Tuusulan Hyökkälän koulun liikunanopettajan linjaus kieltää tyttöpareilta tanssiminen yhdeksäsluokkalaisten tanssiaisissa jää asialliseksi linjaukseksi? Toisen asteen koulussa tilannetta olisi kuulemma edes voitu selvittää. Eli kiitos ei mistään? Lisäksi Miko Lempinen toteaa, että: ”Tilanteessa ei myöskään ollut kysymys naisten tai miesten syrjimisestä sukupuolen perusteella” – Ai ei ollut, no kiitos tiedosta. Keskustelisimmeko sitten tästä ihan oikeasta ongelmasta, eli seksuaalivähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä?

Kuitenkin peruskoulussakin puhutaan yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta? Se vasta hedelmällistä opetusta onkin, kun toinen opettaja vesittää tilanteen käytännössä omilla vakaumuksillaan. Lisäksi ihmetyttää myös se, miten rehtori ei voinut puuttua tilanteeseen silloin kun se oli ajankohtaista – vaan lupaa juhlien jälkimainingeissa, että ”jatkossa kaikki parit sallitaan”?

Nyt niitä valoja päälle, niin Tuusulassa kuin tasa-arvo valtuutetun toimistollakin. Kunnioittakaa ihmisiä sen verran, että edes perustelette päätöksenne kunnollla.

Kirjoitus julkaistu Aamupostin lukijapalstalla 23.9.2014

Tasa-arvoa toisille, toisille ei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.