Mielelläni näkisin, että valtuuston keski-ikä hieman laskisi, edustamaan hieman paremmin koko kunnan väestöä. Kaupunkikuvasta ja kulttuurista meillä vastaa keski-ikäinen enemmistö, joka istuu omakotitaloissaan iltaisin valmistamassa tuorepastaa. Eri ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten ajatus puuttuu päätöksenteostamme. Hyvinkää ei toki ole tässä yksin, vaan ylipäätään kunnissa on puutetta nuorista päättäjistä, niin ehdokkaina kuin valtuutettuinakin.

Haluaisin, että tuleva valtuusto on eteenpäinsuuntautuneempi kuin nykyinen. Kuulin aika terävän analyysin tämän valtuuston toiminnasta taannoin, esimerkiksi mikäli kauppakeskushanke olisi tullut vasta nyt pöydälle, se ei varmasti olisi mennyt läpi. Tätä analyysiä tukee mm. valtuuston päätös olla tukematta curlinghallin lainantakausta, vaikka sen ”riskit” olisivat olleet kaupungille todelle pienet. Ollaan tulevaisuudessa rohkeita ja lähdetään hankkeisiin mukaan ennakkoluulottomammin. Monelle kaupungin kasvaminen ja kehittäminen tuntuu olevan punainen vaate, mutta luottakaa minuun: Vain lähtemällä mukaan muutokseen voimme vaikuttaa siihen. Rakentavien ehdotusten antaminen on vaikeampaa kuin kaiken uuden vastustaminen.

Toivon, että tuleva valtuusto näkee kulttuurin arvon. Ei leikata ensi kaudella kulttuurista, vaan turvataan mahdollisuus harrastaa tai tulla jopa ammattilaiseksi. Tällä kaudella kulttuuritoimi oli aliresurssoitu, eikä esimerkiksi Hyvinkääsali toiminut täydellä teholla – sekä leikattiin musiikkiopiston budjettia. Jatkossa kun sote on lähtenyt kunnista, meillä on loistava tilaisuus panostaa ennaltaehkäisevään hyvinvointiin, jossa kulttuuri on yhtenä osana avainasemassa. Toivottavasti myös tuleva kunnanvaltuusto ymmärtää tämän.

Toiveita tulevalle valtuustokaudelle
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.