Kotimainen työnvälitys ja rekrytointiorganisaatio sai ilmaista mainostilaa Hyvinkääläisille alle 30-vuotialle työnhakijoille järjestetyssä ”Tunnissa töihin” tilaisuudessa. Minäkin osallistuin, koska oli pakko.

 

Tilaisuuden koko anti oli yhden ainoan työnvälitysfirman esittely, sekä mahdollisuus käväistä ”työhaastattelussa” heidän kanssaan. Epäselvää oli, että mihin työpaikkaan sitä olisi pitänyt mennä pyrkimään – en myöskään jäänyt heidän kanssaan juttelemaan, sillä olisin varmasti sanonut jotain painokelvotonta koko tapahtumasta. TE-toimisto siis pakotti väkeä Hraksin ohjaamoon tutustumaan yksityiseen työnvälitystoimistoon – en tiedä kenen taskusta tähänkin rahat tulivat, mutta rahoilla ainakin oli ostettu laminaattilattiat ja ikea sohvia entisen taidekoulun yläkertaan.

Firman edustaja kertoi yleisellä tasolla heidän prosesseistaan ja kehuskeli onnistuneilla rekrytoinneillaan. Töitäkin kuulemma on paljon, paitsi, että luettelee itse sivulauseessa vain metallialan töitä. Onhan se hyvä, että töitä on heille, mutta entäs meille muiden alojen ihmisille?

 

TE-toimiston nainen esitti kysymyksiä rekryfirman edustajalle, mutta tämä ei kysyttäessäkään keksinyt yhtään työtä jota voisi ns. ”kuka tahansa hakea” ilman erityistä koulutusta. Aika monta paikkaa on kuulemma esimerkiksi varastohommia, mutta toteaa itse sivulauseessa, että trukkia pitäisi osata ajaa. Turha varmaan todeta etten ollut alkuunkaan vakuuttunut firman toimivuudesta sen enempää kuin tämän tilaisuuden tarkoituksenmukaisuudesta.

Vaivoin esityksen loppupuolella muistuu mieleen joku firma jolle on välitetty aidankokoajia esimerkkinä työnhakijasta jolla ei tarvitse kuin ”olla asenne kohdallaan”. Eli ainut työ muille kuin metallialan koulutetuille olisi muutaman euron tuntipalkalla mennä kilkuttelemaan aitoja päiväkotien pihoille. Voitte varmaan kuvitella mikä ryntäys tällaiseen hanttihommaan on. Lisäksi firman houkuttelevuutta ei lisännyt esittelijän kerrottua kuinka ko firman pomo lomailee joka talvi jossain kaakkois-aasiassa kun routaiseen maahan ei aitoja juuri laiteta. Käsi ylös ketä ihan oikeasti haluaa mennä paskaduuniin jotta pomo pääsee taas talveksi Thaimaaseen?

 

Tästä(kään) tilaisuudesta ei taas tullut kuin vihaiseksi. Samalla tilaisuus oli tietenkin pakollinen työttömyysturvan menettämisen uhalla. Siis verovaroin maksettu mainos yhdelle työnvälitysfirmalle. Työvälitysfirma sai ehkä uusia asiakkaita, mutta työnhakijalle jää vain luu käteen.

Tunnissa töihin, tai hermoromahdukseen.
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.