Elämäntilanne ja väsymys edellyttivät aikalisää, ja rohkaistuin sellaisen ottamaan. Se oli tarpeellinen vaihe katsoa toimintaa hieman etäämmältä. Tosin missään vaiheessa ole kokonaan päässyt etääntymään, sillä olen tehnyt taka-alalta yhdistyksen viestintää, mm. kotisivuillamme ja facebookissa.

Kun tulin mukaan puolueeseen 2011 tilanne oli aika erilainen. Käytännössä lähes kaikki on muuttunut näiden vuosien aikana, mitä sanoivat dinosaurukset jo silloin. Nyt minustakin tuntuu luontevalta muistella ja viitata tapahtumiin ”toissa kaudella” tai ”aikaisemmissa vaaleissa”. Paikallisyhdistysten suurin voimavara ovat ihmiset jotka jaksavat pyörittää kioskia vuodesta toiseen. Suurin kiitos heille.

Mitään muuta poliittista kotia en tunne, enkä tunne vetoa muualle. Osa muistakin ryhmistä on tullut lähemmäs meitä ja toivotan kaikki tervetulleiksi työskentelemään yhteisten päämäärien eteen. Silti, jokin on uniikkia juuri tälle porukalle. Se on helppous saada vastakaikua, kannustusta ja sparrausta omille ajatuksilleen. Se on altavastaajan voimaa jatkaa omien päämäärien ajamista ja neuvottelutaitoa luoda kompromisseja. Se on herkkyyttä aistia asioiden eri sävyjä.

Suomen nykyinen keskusteluilmapiiri saa minutkin aika ajoin pohtimaan, että kannattaako tätä tehdä? Onko syytä asettaa itsensä alttiiksi kaikelle sille kritiikille, höykytykselle ja valheelliselle skeidalle mitä kentällä nykyään lentää. Joskus uuvuttaa todella, mutta kehäpäätelmäni on toistaiseksi joka kerta palannut samaan kliseiseen lähtökohtaansa: Ole se muutos jonka haluat maailmassa nähdä.

Mikäli koskaan missään kaukana olisin ollutkaan, nyt on kotiinpaluun aika.

Kirjoittaja on Hyvinkääläinen vihreiden varavaltuutettu ja entinen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja.

Kotiinpaluun aika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.