Nyt kun pääministeri Rinteen (sd.) viiden puolueen hallitus kuopattiin, on ihan perusteltua heijastella vähän taaksepäin. Kovinkaan paljon ei ole osunut omiin silmiin juttuja joissa kerrottaisiin, mitä ehdittiin tehdä. Kovin paljon muodikkaampaa on näemmä haukkua mitkä kaikki lupaukset jäivät tekemättä (lue ei ehditty tehdä)

Vuonna 2019 Rinteen hallitus:
Korotti perusturvaa, eli työmarkkinatukea, peruspäivärahaa, sairaus- ja vanhempainpäivärahaa, lapsilisän yksinhuoltajalisää, kansan- ja takuueläkettä, sekä vielä 4. ja 5. lapsen lapsilisää. Kaikki em korotukset olivat varsin pieniä, se on rehellisyyden nimissä sanottava – mutta ne kohdistuivat kaikken pienituloisimpiin, eli ovat joka tapauksessa tärkeitä euroja arjen keskelle. Lapsilisän korotuksesta neljännen ja viidennen lapsen kohdalla en tosiaan ole kartalla toivoiko tätä joku muukin kuin keskusta, jota suuriperheiset herätysliikkeiden jäsenet voivat äänestää.
Poisti epäreilun aktiivimallin työnhakijoilta. Jos kirjoitteluani on yhtään seurannut tietää, että olen tästä poistosta aivan erityisen tyytyväinen.
Palautti subjektiivisen päivähoito-oikeuden. Eli niissä kunnissa jotka tämän ottivat käyttöön, ei esimerkiksi työttömän lapsi joudu päiväkodista osa-aikaistetuksi.
Purki indeksijäädytykset, jotka esimerkiksi estävät opintotukien nousun samalla kun muut hinnat yhteiskunnassa nousevat.
Lisäsi koulutuksen rahoitusta. Ilmeisesti vain määräaikaisesti, mutta ainakaan opetuksen tasoa ei tarvitse tällä kaudella laskea entisestään.

Hallitusohjelman on ilmoitettu säilyvän samana, puolueet jatkavat – Tosin melkoista kärhämää rikkaampana. Eli suuria, jopa soten kokoisia kysymyksiä on vielä pöydällä. Toivon, että hallitus pääsee nyt keskittymään asioihin, vaikka tämä kivi tulee jäämään kenkään vielä pitkäksi aikaa. Se on todella sääli, sillä isot kysymykset odottavat.

Lyhyt hallitustaival

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.