Näillä sivuilla avaan hieman ajatuksiani politiikasta. Samalla edustan tietysti puoluettani, jonka politiikasta voi lukea lisää täällä. Hyvinkään vihreiden poliittiset avaukset löytyvät täältä.

Kuntavaalien 2017 teemat löytyvät tältä sivulta.

 


nat2

Luottamustehtäväni:

Hyvinkään kaupunki, varavaltuutettu 2017 –
Hyvinkään kaupunki, Tekninen lautakunta, varajäsen 2017-
Itä-Uudenmaan poliisilaitos, neuvottelukunta, varajäsen 2017-
Keski Uudenmaan pelastustoimi, johtokunta, varajäsen 2017-
Hyvinkään vihreät ry, puheenjohtaja 2013 – 2016

 

Vaalimenestys:
Kunnallisvaalit 2012: 19 ääntä.
Hok-Elannon edustajiston vaalit 2016: 117 ääntä.
Kuntavaalit 2017: 81 ääntä.


Niko ja Hyvinkää:
Minulle Hyvinkää on elinvoimainen ja sopiva kaupunki. Olemme risteyskohdassa pienen kauppalan, ja merkittävän talousveturin välimaastossa. Nyt ratkaistaan Hyvinkään suunta useiden vuosikymmenten ajoiksi.

nat1   Minä haluan, että Hyvinkää jatkaa vihreää kehitystä: Olemme etulinjassa torjumassa ilmastonmuutosta:

– Toimimme kaupunkina esimerkillisesti valitsemalla energiamuotomme vastuullisesti.

– Järjestämme liikenneyhteytemme siten, että jokaiselle matkalle ei tarvita autoa. Joukkoliikenne, ja kevyen liikenteen väylät ovat ensiarvoiset vihreässä kaupungissa.

– Palveluverkko järkevöitetään. Toimivia lähipalveluita pitää pystyä järjestämään ympäri kaupunkia. Päivittäistavarakauppaan olisi hyvä päästä pyörällä, päiväkodeista ja kouluista puhumattakaan.

– Pahoinvoinnin kierre pitää katkaista. Perheille pitää tarjota apua varhaisessa vaiheessa, ennen kuin ongelmat kärjistyvät. Koululaisten ja opiskelijoiden tukeminen on todella tärkeää – Suomella, eikä Hyvinkäällä ole varaa nuorten aikuisten eläköitymiseen tällä tahdilla.

 

Niko ja luonto:
Ilmastopolitiikka tarvitsee rohkeampia siirtoja nyt, sillä tulevaisuudessa ongelmien hoitaminen on entistä vaikeampaa sekä kalliimpaa – puhumattakaan siitä, että voi olla liian myöhäistä. nat4

– Ilmastonsuojelu laitetaan usein vastakkain työpaikkojen syntymisen kanssa. Cleantechin ja
vihreiden innovaatioiden täysimittainen tukeminen ja hyödyntäminenkin tuovat työpaikkoja, ne usein syntyvät vain vähän eri alalle kuin perinteiset savupiipputeollisuuden menettämät työpaikat. Lisäksi puhdas luonto on meille lähes itsestäänselvyys, mutta se toimii suomen matkailussa selkärankana nyt, ja toivottavasti tulevaisuudessakin.

– Niin uudet kuin vanhatkin rakennukset energiatehokkaiksi. Suomen kaltaisessa maassa voidaan säästää paljon jo sillä, ettei lämpö karkaa harakoille. Uusissa kohteissa ekologiset arvot pitää ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa – Rakennusvaiheen nousseet kustannukset saadaan nimittäin takaisin koko kohteen käyttöiän mittaisella säästöllä.

 

Niko ja tasa-arvo:
Rasismia, syrjintää, tai vihapuhetta ei tarvitse sietää. Hyvinvoiva yhteiskunta on tasa-arvoinen, toisia kunnioittava, ja sopuisa paikka elää, opiskella, ja työskennellä.

– Kannatan tasa-arvoista avioliittolakia.

– Sukupuolten välisiä tasa-arvon ongelmia käsitellään julkisessa keskustelussa usein varsin yksipuolisesti. Niin palkkaerot, viranomaisten suhtautuminen, koulutus, velvollisuudet ja perhepolitiikka sisältävät ristiriitoja, jotka olisivat selvitettävissä.

– Ihonväri, uskonto, seksuaalisuus, sukupuoli tai ikä ei ole mikään perustelu syrjinnälle. Tasa-arvoiset oikeudet eivät uhkaa ketään, tai vie muilta mitään.

– Kohtelemalla myös uusia suomalaisia tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti, voimme vaatia heiltä samaa.

 

Päivitetty 31.11.2015

nat3